LILIANA PAGU - OMULEste Presedinta ASOCIATIEI FEMEILOR din ROMANIA si initiatoarea Miscarii Democrate a Femeilor din ROMANIA
Este de asemenea vicepresedintele Aliantei pentru Pace din ROMANIA.

  Nascuta la SIBIU pe data de 8 Ianuarie1945
  Tata- doctor in drept si mama -invatatoare
Educata in spiritul religiei crestin ortodoxe

A absolvit Liceul "Iulia Hasdeu" din Bucuresti.
Studii: Facultatea de limbi straine (slavistica-3 ani)
Conservatorul de muzica (Iasi, Bucuresti)
Specializare in Germania  - Institutul superior Weimar -  si in Austria, la Academia de Muzica din Viena.

Cursuri: dupa 1989- devine ,,Trainers of Trainers'' pentru societatea civila urmind cursurile organizate de Casey University S.U.A. la Bucuresti.

Obtine diploma de manager in afaceri prin examenul sustinut la Camera de Comert si Afaceri din Viena (Austria).
Absolva cursul de ,,Dezvoltarea societatii civile-relatia cu mass-media'' la Haifa (Israel)

Asociatia Femeilor din Romania isi nominalizeaza presedinta pentru PORTRET DE VOLUNTAR!

Cind in timpul Revolutiei din 1989 am avut ideea de a schimba ceva in viata noastra a femeilor, am avut curajul sa darim formele comuniste si sa pun bazele miscarii de femei ,creind o asociatie de tip nou ,democrat, nu stiam ce munca ma asteapta pentru a construi ceva adevarat si mai ales de a realiza totul prin voluntariat!

 

mai mult
.

sus

LILIANA PAGU - ARTIST


1989 -  a fost prim solista a teatrelor de opera, opereta si balet din Brasov, Bucuresti si Viena. 
A fost de asemenea solist concertant cu Filarmonicele din tara si din Brucknerhaus Linz (Austria).
A fost invitata frecvent in emisiuni de radio si televiziune in limba romana si germana si a  realizeaza 2 discuri (long play) si doua audiocasete cu cele mai frumoase arii interpretate pe scena, in concerte sau in emisiuni de radio si televiziune.

Ca si continuitate a profesiei artistice, dupa 1989 pune bazele primului teatru muzical de turneu "Alhambra" ca replica moderna de music-hall si infiinteaza o agentie de impresariat artistic in cadrul societatii Alhambra Star incercind in calitate de manager si propietar sa revigoreze actul artistic muzical printr-o initiativa particulara. Viziteaza site-ul www.alhambrastar.ro

Editeaza revista de cultura si arta "Alhambra Star"

Interviu cu Liliana Pagu realizat si aparut in Revista TRANSILVANIA ianuarie 2006

A aparut CD-ul LILIANA PAGU BIJUTERII MUZICALE
(arii din operete si muzicaluri interpretate de soprana in tara si strainatate si duete cu Dorin Teodorescu , Eugen Fanateanu, Ion Stoian si Dumitru Trandafir) CD realizat de ELECTRECORD cu suport din partea Companiei artistice ALHAMBRA STAR.

UN CADOU FRUMOS Cu autograf din partea interpretei!
Cei interesati sa achizitioneze si sa participe la lansare sunt invitati sa trimita un mesaj la afr@opensys.ro sau un sms 0744561431

08-02-2008 Liliana Pagu la TVR CULTURAL

In emisiunea "STIRI CULTURALE" despre lansarea CD-ului cu "BIJUTERII MUZICALE" produs de Electrecord la comanda companiei artistice " ALHAMBRA STAR" cu imagini din arhiva TVR - emisiune in limba germana!

sus

LILIANA PAGU - MILITANT CIVIC


A fost una din participantele active la Revolutia din Decembrie 1989, fapt atestat prin diploma de luptator cu merite deosebite.
Este initiatoarea Miscarii Democrate a Femeilor din Romania organizand Frontul Democrat al Femeilor (formatiune provizorie postrevolutionara). La data de 28 Decembrie 1989, printr-un apel televizat, a mobilizat femeile din intreaga tara sa distruga vechile forme comuniste ale miscarii de femei si sa-si uneasca fortele pentru noua etapa istorica a Romaniei.

In anul 2000 a sarbatorit peste 10 ani de implicare pe tarimul societatii civile de lupta pentru un statut corespunzator al femeii in Romania.

De-a lungul timpului a ocupat urmatoarele functii:

1992-1996 - Consilier in Comitetul National pentru UNICEF
1994-1996 - Presedinta Clubului Femeilor de Afaceri
1995-1997 - Consilier in Centrul national pentru Protectia Consumatorului
1998 - Vicepresedinte Alianta pentru Pace din Romania
1997-1999 - Coordonator national al Retelei Est-Central Europeana: "KARAT Coalition for Regional Action"
1999 - este cooptata in board-ul Institutului Biografic American
2000 - vicepresedinte al Asociatiei Femeilor Manager
2006 - presedinte al ,, LIGII INTERNATIONALE A FEMEILOR ROMINCE’’ *LIFERO*
1990-2007 - Coordonator in numeroase proiecte nationale si internationale.

2007 Membru in Biroul executiv din Uniunea pensionarilor si a Solidaritatii Sociale ''1990-2007 - Coordonator in numeroase proiecte nationale si internationale.


In calitate de lider si initiator de miscare a participat la numeroase congrese, conferinte, simpozioane, organizate in tara si strainatate:
  - in 1995 a participat la cea de-a 4-a Conferinta mondiala si Forum al femeilor de la Beijing monitorizind modul de implementare a Platformei de Actiune in Romania
  - in 1996 semneaza in numele femeilor romane Protocolul de Cooperare cu femeile din tarile euroasiatice la Ankara.

Participa la alegerile locale din 1996 ca si contracandidata a 43 de barbati la fotoliul de Primar General al Bucurestiului.
Candideaza (cap de lista) pentru Camera Deputatilor propusa de un partid politic, care insa nu a avut suficienta forta sa intre in Parlament.

Activitatea sa e recunoscuta international in enciclopedia "The World Who's Who for Women", editata de "International Biographical Center", Cambridge, Great Britain (1996) si la nivel national in ,, Who’s who in Romania ‘’(2002)

In 1998 este nominalizata pentru intreaga activitate ca "Woman of the Year, 1998" de catre "American Biographical Institute"

In 1999, proiectul Rochester New York, ii confera un premiu desemnind-o ca una dintre cele "The 100 Heroines of the World" -100 de luptatoare pentru drepturile femeilor din lume.

In 2003 primeste titlul de Ambassador for Peace oferit de Federatia Internationala pentru Pacea lumii.

In 2005 Revista ,, Capital ‘’ decide includerea Lilianei Pagu intre cele 100 femei de success in Romania ( pozitia 22).

1n 2005 Center for international private enterprise si National Endowment for Democracy au editat un CD cu ,, WOMEN OF SUCCESS ‘’ intre care figureaza si Liliana Pagu, presedinte A.F.R., coordonator al Retelei Nationale a ong-urilor de/ pentru femei din Romania.

2006, membru fondator si presedinte al ,, LIGII INTERNATIONALE A FEMEILOR ROMINCE’’ *LIFERO*

Intre 1990 si 2007, a fost invitata sa participe la diferite evenimente internationale exprimind punctul de vedere al miscarii de femei din Romania (conferinte, seminarii, simpozioane , etc.), raspunzind la invitatii primite din partea altor organizatii de femei si societatea civila din Anglia ,Armenia , Austria, Belgia, Bosnia, Bulgaria,Republica Cehia , China, Coreea ,Croatia, Cuba,Danemarca, Elvetia,Franta , Finlanda ,Germania, Grecia, Italia, Israel, Irlanda, Iugoslavia, Lituania,Luxemburg,Malta, R.Moldova, Olanda, Norvegia, Polonia,Portugalia, Rusia, Slovenia,Slovacia Spania, Scotia, Suedia, Tailanda,.Turcia, Ungaria ,Ukraina, ,S.U.A.

Liliana Pagu
Este invitata de catre WANGO in calitate de expert pe problemede gender si a sustinut o prezentare la Conferinta anuala A ASOCIATIEI MONDIALE A ONG-URILOR ,, Healing a Hurting World:The Role of NGOs’’ Octombrie 21-24, 2004 Budapesta, Ungaria si a primit o scrisoare de multumire din partea organizatorilor!

Feed-back after participation

Intre 15 -27 mai 2006 presedinta ASOCIATIEI FEMEILOR DIN ROMANIA a fost invitata de International Women's Rights Action Watch - Asia Pacific sa participe la in cea de a 35-a sesiune a CEDAW care a avut loc la Natiunile Unite NEW-YORK , SUA si sa prezinte impreuna cu o lista a punctelor critice privind discriminarea femeiilor in Romania un raport shadow la raportul guvernamental .

Pentru prima oara in desfasurarea lucrarilor CEDAW raportul guvernamental a fost precedat prin prezentarea punctelor de vedere ale ong-urilor de femei sustinute de d-na Liliana Pagu , presedinta Asociatiei femeilor din Romania

Liliana Pagu la Kanal D Confidenta 12-04-07 prezentata de Adriana Trandafir

 

Liliana Pagu invitata in Emisiune "TONICA" la TV SENSO 9-01 2007

Liliana Pagu pres. A.F.R .la REALITATEA TV EMISIUNEA " EU,ROMANIA"

Liliana Pagu , presedinte A.F.R.invitata in emisiunea AUTOSTRADA TVR 27/08/2007 la TVR2

Liliana Pagu la emisiunea "Zodia Fluturelui " septembrie 2007

Liliana Pagu la ANTENA 2 tema "Violenta in Familie" emisiunea "ZI de zi" 25 septembrie 2007

La OTV stiri, noiembrie 13 despre Liliana Pagu , despre Violenta in familie

Liliana Pagu la Antena2 in data de 20 februarie 2009 la emisiunea Adevar sau baliverne

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA (AFR) acorda Dnei Liliana Pagu Diploma de Excelenta cu ocazia aniversarii in 2010 a DOUA DECENII de la infiintare!

 

Interviu realizat doamnei Liliana Pagu, Presedinte Asociatia Femeilor din Romania de catre Paul Ciocoiu, corespondent Romania pentru Southeast European Times

mai mult


sus

 

Untitled Document

NOUTATI

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA va invita la workshop-ul Antreprenoriatul feminin-inovatie si tehnologie pentru promovarea afacerii

mai mult

We are glad to  inform you that the campaign  against Sexual Violence developed by our organization its now available from today in Rumanian language

mai mult

Buletin informativ AFR trimestrul I

mai mult

In data de 3 martie 2013 ,la Atena , vestitorii primaverii au venit sub forma unei noi asociatii! ASOCIATIA FEMEILOR ROMANCE DIN GRECIA

mai mult

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA va invita sa participati la CONCURSUL
IDEI PENTRU AFACERI DE SUCCES dedicat FEMEILOR ANTREPRENOARE!

mai mult

ARHIVA NOUTATI


Untitled Document
 

Copyright © 2007 AFR - Toate drepturile rezervate