PROIECTE interne si internationale

interne | internationale

2003

Proiectul SOCRATES / GRUNDTVIG 2
"Diferente culturale pot face o Europa unita" 2001-2003

Asociatia Femeilor din Romania , prima si cea mai representativa organizatie de femei implicata de 13 ani in promovarea egalitantii de sanse este coordonator in proiectul "Diferente culturale pot face o Europa Unita" proiect multicultural de cooperare europeana din cadrul programului Socrates / Grundtvig 2 avind parteneri din Italia, Scotia si Ungaria, Portugalia si sustinere financiara din partea Comisiei Europene.
Proiectul s-a desfasurat intre 1 august 2001 si 31 iulie 2003 .

A.F.R.a creat parteneriate si in Romania : CRAIFOR, care a organizat evenimentul "Martisor 2002"’ din data de 8 martie 2002 la care au participat reprezentanti ai minoritatilor din zona Dolj CORDIAL Adjud Vrancea ( unde au avut loc intilniri cu reprezentanti ai etniei rrome)
In 2002-2003 diseminarea rezultatelor in Reteaua Nationala aOrganizatiilor de/ pentru femei din Romania si in cadrul intrunirilor cu organizatia de femei PD / Prahova si Brasov si Asociatia femeilor din mediul rural.

Scopul proiectului nostru a fost de a :

 • A creste nivelul de cunostinte si abilitatile participantilor privind educarea adultilor, comunicarea si toleranta etnica in comunitatile multiculturale.
 • A ajuta participantii sa transfere in activitatile lor curente noile cunostintele dobandite si abilitatile privind viata in comunitatile multiculturale.
 • A creste cooperarea intre diferite organizatii culturale si educationale din diferite regiuni ale Europei pe tema tolerantei interetnice.

Tinind cont ca Europa este un continent cu cele mai diferite culturi din lume ,am considerat ca este foarte important ca locuitorii vechiului continent sa se cunoasca mai bine si sa respecte diversitatea multiculturala Nu se va ajunge niciodata la o cultura comuna, ci trebuie sa invatam se ne respectam valorile culturale si sa colaboram intr-o noua viziune a vecinatatii intr-o Europa fara granite si in care societatile multiculturale sunt in continua crestere.

descriere proiect | parteneri proiect | program seminar multicultural

 

Invitatie la seminarul ARMONIE MULTICULTURALA = INTEGRARE EUROPEANA,
17 IULIE, 2003  orele 9,30-16,30 -  HOTEL INTERCONTINENTAL sala "Hora"

A.F.R realizeaza acest eveniment in calitate de coordonator in proiectul ,,Diferente culturale pot face o Europa Unita’’,proiect multicultural de cooperare europeana, derulat intre 2001-2003 in cadrul programului Socrates/ Grundtvig 2 de Educatia Adultilor cu parteneri din Italia,Portugalia , Scotia si Ungaria .

Tinind cont ca Europa este un continent cu cele mai diferite culturi din lume proiectul si-a propus sa creeze o baza comuna de educatie a adultilor pe tema tolerantei interetnice si a respectului fata de diversitatea multiculturala.

Seminarul a fost conceput sa puna in evidenta viitorul Europei in raport de :
- cresterea nivelului de cunostinte si abilitati in procesul de educare a adultilor, prin comunicare si toleranta etnica in comunitatile multiculturale.
- cresterea cooperarii intre diferite organizatii si institutii culturale si educationale din diferite regiuni ale Europei pe tema tolerantei interetnice.

mai mult

 

2003 Asociatia Femeilor din Romania a inceput un nou proiect in cadrul programelor de Educatia Adultilor Socrates / Grundtvig2 *Gender training methods learning partnership* finantat de Comisia Europeana prin Agentia Nationala Socrates

Va transmitem mai jos un comunicat de presa cu privire la prima intilnire de lucru si va stam la dispozitie cu informatii asupra desfasurarii proiectului . Primim propuneri de colaborare in cadrul programului.

Cu prietenie, Liliana Pagu, presedinte A.F.R.

mai mult

2003 - NONVIOLENTA si PACE - VIZIUNEA FEMEILOR din ROMANIA

2003 "Viziunea Femeilor din Romania asupra Nonviolentei si Pacii" , 2003 in parteneriat cu International Fellowship of Reconciliation IFOR din Olanda

 

sus
2004

Seminarul International "FEMEILE, PUTERE SI CREATIVITATE"

Organizat de ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA , in cadrul programului SOCRATES / Grundtvig2, "Invatare in parteneriat" INTAED , cu parteneri din Spania, Austria, Irlanda , Romania la Bucuresti pe data de 8 martie 2004

Click pentru a mari imaginea
Click pentru a mari imaginea
Click pentru a mari imaginea
Click pentru a mari imaginea
Click pentru a mari imaginea
Click pentru a mari imaginea

 

"Constientizarea populatiei asupra drepturilor omului in Romania" cu sprijin din parte AMNESTY International , Olanda(2004)

 


 

2005

"Activitati de training pe probleme de gender" 2003-2005 Proiect de educatia adultilorSocrates /Grundtvig 2 cu parteneri din Luxemburg, Italia , Belgia , Spania , Germania si Ungaria

Chestionar pe probleme de gender - SOCRATES / GRUNDTVIG 2 2004-2005
Gender training methods learning partnership

"Femeile si dezvoltarea turismului rural proiect INTERREG" cu parteneri din Italia, Grecia , Polonia , Ungaria.(2003-2005)

"Tineret activ," program coordonat de OHP Polonia cu parteneri din Spania, Belgia , Cehia si Romania ( 2005)

"Ritmul Naturii" - Actiunea 1program schimburi de tineret

Vizita de studiu , Malatya , Turcia 29 Aprilie - 9 Mai 2005

"Un nou parteneriat pentru un viitor comun" 27-31 May 2005 Adana/Turcia

"Teatru de papusi"’ Actiunea 1 ,program schimburi de tineret Copenhaga 7-13 Noiembrie 2005

SOCRATES, GRUNDTVIG 2 - Eradicarea Saraciei - Dezvoltarea spiritului de antreprenoriat in zonele rurale, cu ajutorul ITC si a afacerilor 2004-2006

Saracia nu s-a diminuat in zonele rurale ale batranei Europe. Iata de ce lupta cu saracia trebuie sa ramana una din prioritatile miscarii pentru apararea drepturilor omului. Proiectul isi propune sa promoveze economia traditionala rurala prin fortificarea activitatilor inovatoare ca rezultat al cunostintelor acumulate prin studierea diverselor realitati in mediul rural in Europa.
2006

"Eliminarea saraciei in mediul rural prin dezvoltarea spiritului antreprenorial si noua tehnologie de comunicare ( ICT)" 2004-2006, Proiect de educatia adultilorSocrates /Grundtvig 2cu parteneri din Austria ,Polonia , Ungaria

"OUR STAGE",actiune 1 in programe pentru tineret cu parteneri din Turcia , Italia si Danemarca 9-16 aprilie 2006

ASOCIATIA FEMEILOR din ROMANIA

A incheiat proiectul "Our Stage" desfasurat la Kirklareli , Turcia intre 9-16 aprilie 2006 cu parteneri din Turcia ,Italia si Danemarca in cadrul Actiunii 1 din programul YOUTH .

A.F.R. a invitat un grup de 6 tineri studenti la facultatea de actorie ai Unversitatii ,Spiru Haret care au prezentat un inspirat moment artistic ,, Love story in Romania''in cadrul festivalului de teatru organizat in cadrul proiectului.

Participarea grupului A.F.R.s-a bucurat de aprecierea autoritatilor ,a publicului precum si a mass- mediei locale .

Daca doriti sa participati intr-un proiect schimburi de experienta pentru tineret, trimiteti o scrisoare de intentie , un CV,precum si o prezentare a organizatiei/institutiei care va recomanda .

Va asteptam in programele pentru tineret organizate de ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA
Informatii 0744561431, e-mail afr@opensys.ro

Liliana Pagu , presedinte A.F.R.

"IN 2 PLAY" Youth program -training-curse organizat de Dynamix, Wales, UK intre 06-12 /11/2006 la Stackpole Centre, Wales, UK .

B3 - 4003 2005-2006 Dezvoltarea dialogului social privind egalitatea intre barbati si femei intr-un context multicultural , proiect cu parteneri din Franta , UK ,Spania , Italia

Coordonat de Federatia Centrelor Sociale din Franta

   


Dialogul social in spiritul egalitatii de sanse intre barbati si femei din perspectiva integrarii europene in societati multiculturale.

Acest proiect european este un proiect de succes cu parteneri din Franta , Italia, Spania , Marea Britanie si Romania despre dialogul social si egalitatea intre barbati si femei in organizatii, din perspectiva integrarii europene a analizat, din perspectiva fiecarei tari ,analizind problemele aparute pe piata muncii in societati multiculturale.

Asociatia femeilor din Romania AFR - partenera in proiect - a invitat 8 lidere ale Retelei Nationale a Ong-urilor de/pentru femei din Romania , reprezentative pentru miscarea de femei sa ia parte la proiect .In cadrul intrunirilor ce au avut loc la Paris ( Franta ) , Bologna ( Italia ) Cuenca (Spania )au fost prezentate rezultate si exemple de bune practici care au optimizat activitatea si rolul femeii in societate si pe piata muncii, in Uniunea Europeana si in tarile aflate in curs de aderare.

Un proiect interesant si de perspectiva!

Cele doua intalnirii care a avut loc in luna martie 2006 la Bologna (Italia), si luna mai 2006 la Cuenca , Spania , au condus in final la realizarea unui parteneriat prin construirea unei retele sociale transfrontaliere la nivel europeana. Delegatia RETELEI DE FEMEI din Romania va prezenta Guvernului Romaniei propunerea (apreciata in cadrul proiectului ) propunere de infiintare a unui centru-pilot coordonat de catre Asociatia femeilor din Romania si dezvoltat de organizatiile non-guvernamentale femei din Retea , in scopul promovarii in mediile urban si rural a programelor de informare privind legislatia autohtona a muncii adaptata cerintelor comunitare, cu accent pe egalitatea de gen si pe nediscriminarea intre barbati si femei.

Mai multe informatii si intentii de implicare in proiectele A.F.R. afr@afr.ro

Invitatie Bologna | Feed-backs | B3 - fise de lucru | Foto

 

 
2007

"Archaeology Plus - Valori si radacini arheologice de patrimoniu cultural ARQ+ proiect Socrates/ Grundtvig 2 project cu parteneri din Spania , Grecia si Austria 2005-2007

 

Proiect european 2006-2007
Promovarea Cetateniei participative in Europa , cetateni activi europeni!

ASOCIATIA FEMEILOR din ROMANIA -A.F.R a intrat intr-un nou proiect european:
PROMOTION EUROPEAN CITIZENSHIP / PROMOTION CITOYENNETE EUROPEENNE coordonat de FCSF/AGORA EUROPE ( Franta) cu parteneri din Italia , Finlanda , Spania , Portugalia , ,,La democratie participative en Europe , la citoyennete active au quotidien''

COMUNICAT DE PRESA
In perioada 14 - 18 martie 2007 ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA - A.F.R. partener in proiectul PROMOVAREA CETATENIEI EUROPEANE ACTIVE va participa la Marsilia , Franta la FORUMUL DEMOCRATIEI EUROPENE ACTIVE.

Proiectul este coordonat de Federatia Centrelor sociale din Franta si are ca parteneri organizatii reprezentative din Italia ,Spania ,Finlanda ,Portugalia,Romania
Participantii la FORUM isi vor exprima punctele de vedere privind integrarea europeana si Constitutia Europei .

Au fost invitati sa participe la acest dialog al cetatenilor Europei deputati europarlamentari precum si oficiali din Comisia Europeana care vor raspunde la intrebarile societatii civile .
A.F.R. va participa cu o delegatie de 10 reprezentante ale societatii civile din Romania ( organizatii membre ale Retelei Nationale a ong-urilor de/pentru femei din Romania precum si din Liga Internationala a femeilor romance LIFERO)Delegatia va fi condusa de Liliana Pagu , presedinte A.F.R., LIFERO si coordonator national al RNOFR.

In luna aprilie urmeaza sa se organizeze in cadrul proiectului o masa rotunda la Bucuresti.
Informatii despre proiect , vizita la Marsilia si masa rotunda din luna aprilie se pot obtine printr-un e-mail la afr@opensys.ro sau pe mobil 0744561431 ( dupa 20 marite)2009

Informeaza-te pentru sanatatea ta!

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMÂNIA a organizat miercuri, 7 octombrie 2009, la Bucuresti, un Atelier de formare facilitatori în cadrul proiectului "Informeaza-te pentru sanatatea ta!", desfasurat sub egida Initiativei Globale de Constientizare asupra cancerului la sân "Susan G. Komen for the Cure",SUA.

Descarca pliantul

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA prima organizatie democrata a femeilor care s-a format in timpul zilelor Revolutiei din Decembrie 1989 ca urmare a necesitatii de a organiza, reprezenta si a de apara drepturile femeilor din Romania este lider al miscarii de femei si militeaza pentru un statut corespunzator pentru femeile din tara noastra.

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA a avut sansa ca in 2009 prin intermediul finatarii oferite de Fundatia Susan G. Komen for the Cure sa desfasoare proiectul Informeaza-te pentru sanatatea ta! in cadrul programului sau permanent "Campanie pentru o viata sanatoasa".

Intrucit procentul femeilor din Romania bolnave de cancer la san este ingrijorator Asociatia Femeilor din Romania si-a exprimat permanent interesul de a dezvolta Reteua de persoane active in acest domeniu. De asemenea incepand cu 2008 Asociatia Femeilor din Romania desfasoara o campanie de promovare a modelelor de viata sanatoasa adresata femeilor si familiilor lor.

Proiectul de fata a reusit cu succes cresterea procentului de diagnosticare precoce a cancerului de san in randul femeilor din Bucuresti prin activitati de educatie si constientizare.

Pornind de la datele incluse in Profilul Comunitatii (incidenta, mortalitate, prevalenta) constatam ca in Bucuresti, mortalitatea este dubla fata de media pe tara (45.94 la 100.000 femei versus 27.79 la 100.000 femei), ceea ce denota o diagnosticare in stadii avansate a cancerului de san in randul femeilor din Bucuresti.

Conform cercetarii calitative din Profilul Comunitatii, femeile din Bucuresti par sa cunoasca metodele de diagnosticare si serviciile corespunzatoare, dar a reiesit ca desi au auzit de Autoexaminarea Sanului nu o utilizeaza sau nu stiu sa o practice in mod corect.

In consecinta, proiectul de fata a realizat informarea si educarea femeilor cu privire la metodele de diagnosticare precoce a cancerului de san si in special pentru dobandirea tehnicii corecte de autocunoastere a sanului de catre acestea.

De asemenea proiectului a oferit informatii cu privire la serviciile de diagnosticare existente deoarece am constatat insuficienta informatiilor pe care femeile le detin cu privire la cancerul de san.

Grupul tinta:

Proiectul s-a adresat femeilor pensionare si care lucreaza in intreprinderi cu varsta cuprinsa intre 40 si 59 de ani din Bucuresti.

Scopul proiectului:

Cresterea procentului de diagnosticare a cancerului de san in stadii incipiente in randul femeilor din Bucuresti prin activitati de educatie si constientizare

Obiectivele proiectului propuse si realizate:

1.Cresterea nivelului de informare si educare a 300 de femei din intreprinderi si pensionare din Bucuresti cu virste cuprinse intre 40-59 ani , program desfasurat pe 6 luni de zile.
2. Sensibilizarea si cresterea nivelului de implicare a managerilor din intreprinderi cu privire la crearea de conditii pentru informarea si constientizarea femeilor din institutiile lor asupra cancerului la sin.
Activitatile realizate in cadrul proiectului

Dintre activitatile desfasurate in cadul proiectului :

 • Organizarea a 8 intalniri cu managementul de proiect
 • Colaborarea stransa cu partenerii de proiect
 • Organizarea a 4 sesiuni de informare si educare asupra cancerului de san
 • Realizarea unui Atelier de formare de educatori privind sanatatea sanului
 • Organizarea unei mese rotunde cu manageri de intreprinderi
 • Organizarea unui eveniment de sensibilizare si informare asupra cancerului de san
 • Initierea a 5 puncte de informare asupra cancerului de san
 • Liste cu serviciile medicale din Bucuresti si adresele web legate de cancerul de san
 • Intalniri cu alti parteneri pentru proiect in vederea continuarii proiectului
 • Realizarea unor materiale informative si educative (tiparite,video,online)

Plan de viitor:

 • Continuarea proiectului in scoli si facultati;
 • Initierea de propuneri legislative privind obligativitatea efectuarii unei mamografii gratuite femeilor la varsta de 40 de ani;
 • Continuarea informarii femeilor despre cancerul de san si alocarea unui timp mai mare prezentarii tematicii cancerului de san;
 • Implicarea medicilor de familie in depistarea la timp a cancerului de san;
 • Informari asupra depistarii precoce a cancerului de san si pentru alte categorii de varsta:eleve, studente, etc.
 • Dezvoltarea unei retele de voluntari siimplicarea lor in campanii de constientizare asupra cancerului de san.

Parteneri

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA desfasoara proiectul in parteneriat cu alte 8 organizatii/ institutii, dupa cum urmeaza:
Asociatia de Prevenire a Cancerului (ARPC)
Sindicatul Liber Independent din RADET
Asociatia pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF)
Asociatia Femeilor Jurnaliste din România ARIADNA
Asociatia tinerelor femei crestine (ANTFCR)
IRECE Centrul pentru promovarea egalitatii sanselor
Colegiul Tehnic "Dumitru Motoc”

prezentare | comunicat de presa | materiale publicitare


2010

PROGRAMUL EUROPEAN: PREVENIREA SI COMBATEREA CRIMINALITATII 2007
Un proiect de 2 ani (2009 - 2010) pentru a explora noi modalitati si abordari pentru a proteja
victimele traficului de persoane de sex feminin, prin punerea în aplicare a actiunilor eficiente

descarca pliantul | raport ROOTS


2011

Propunere de proiect
,,Reteaua de Informare, Sustinere si Comunicare: RISC”

Cautam suport financiar si parteneri!
Prin proiectul ,,Reteaua de Informare, Sustinere si Comunicare: RISC” ne propunem sa realizam o noua retea avand ca scop informarea, sustinerea si comunicarea depistarii precoce a cancerului de san, prin activitati de educare si constientizare ale populatiei si ale factorilor de decizie ori a profesionistilor din domeniul medical si social.

Reteaua RISC se doreste a fi un program inovator prin extinderea si in alte judete din Romania (Cluj, Brasov, Constanta si nu numai), nu doar in capitala, ceea ce nu s-a intamplat pana acum, fiind adaptat nevoilor femeilor din Romania.

Consideram ca acest proiect este foarte necesar si vine ca urmare a unui succes al Asociatiei Femeilor din Romania proiectul ,,Informeaza-te pentru sanatatea ta!” organizat in cadrul Initiativei Globale din Romania si sutinut de fundatia Susan G. Komen (SUA).

Organizatiile implicate in prevenirea cancerului la san trebuie sa isi uneasca fortele intr-o retea, intitulata Reteaua RISC organizata de Asociatia Femeilor din Romania.
Femeile au nevoie de un program continuu de educatie si constientizare cu privire la cancerul de san, de aceea este nevoie sa se consolideze actiuni comune in cadrul unei retele dedicate acestei activitati.
Scopul proiectului este acela de a dezvolta o strategie comuna pe termen lung in vederea cresterii procentului de diagnosticare a cancerului la san in stadii precoce, prin activitati de educare si constientizare la nivel de retea prin:

 • identificarea de nevoi neacoperite din comunitati si implementarea de proiecte si programe in parteneriat care sa raspunda acestor nevoi
 • prin comunicare si schimb de informatii intre partenerii din retea
 • prin dezvoltarea si promovarea unor parteneriate cu asociatii sau organizatii internationale ale femeilor

Prin reteaua constituita, se creeaza premisele ca pe termen lung, procentul femeilor care vor depista cancerul de san in stadii incipiente sa creasca. Proiectul va dura 1 an de zile si urmareste sensibilizarea opiniei publice pentru a permite informarea cu privire la cancerul de san.
Toate rezultatele retelei RISC, prezentarea partenerilor, a programelor lor, aderarea de noi organizatii in retea vor fi promovate pe site-ul www.sanatateasanului.ro.

Propunere de buget: 8000 euro.
Persoanele interesate ne pot contacta la adresa de e-mail afr@opensys.ro.SANSE EGALE SI RESPECT - INSTRUMENTE ANTREPRENORIALE DINTR-O PERSPECTIVA DE GEN

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA implementeaza din luna decembrie 2010 proiectul strategic cu titlul „SANSE EGALE SI RESPECT – INSTRUMENTE ANTREPRENORIALE DINTR-O PERSPECTIVA DE GEN”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, conform contractului POSDRU/97/6.3/S/62066.

Proiectul in valoare de 14,666,463.57 Ron se desfasoara pe o perioada de 31 luni si este implementat in parteneriat cu HCS Advanced People Strategies SRL, partenerul national, si OLYMPIC TRAINING AND CONSULTING LIMITED, partenerul transnational.

mai mult

 

FEMEIA RURALA SI PRETUIREA ACESTEIA

Obiectivul principal al parteneriatului creat de proiect este de a da valoare rolului femeii din mediul rural prin respect fata de tradititie, cultura si familie, in calitatea sa de sustinatoare principala a durabilitatii si a resurselor naturale. Proiectul urmareste sa promoveze femeile din mediul rural ca lucratori profesionisti sau antreprenori.

Alte obiective concrete:

 • analiza situatiei femeii în zonele rurale din tarile participante la proiect;
 • schimbul de experiente intre femeile din mediul rural;
 • vizite de studiu pentru cunoasterea a celor mai bune de practici în fiecare tara;

In acest sens se organizeaza mobilitati interculturale pentru cunoasterea vietii femeilor din mediul rural din tarile participante la proiect , acestea sunt urmate de activitati specifice de diseminare (pagina web, un raport despre experientele interculturale, raport intermediar si raport final).
Acest proiect promoveaza egalitatea de sanse, increderea de sine pentru femeile din zonele rurale, urmareste ocuparea fortei de munca disponbile pe baza competentelor, realizarea de locuri de munca in zone defavorizate.

articol revista

 

Untitled Document

NOUTATI

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA va invita la workshop-ul Antreprenoriatul feminin-inovatie si tehnologie pentru promovarea afacerii

mai mult

We are glad to  inform you that the campaign  against Sexual Violence developed by our organization its now available from today in Rumanian language

mai mult

Buletin informativ AFR trimestrul I

mai mult

In data de 3 martie 2013 ,la Atena , vestitorii primaverii au venit sub forma unei noi asociatii! ASOCIATIA FEMEILOR ROMANCE DIN GRECIA

mai mult

ASOCIATIA FEMEILOR DIN ROMANIA va invita sa participati la CONCURSUL
IDEI PENTRU AFACERI DE SUCCES dedicat FEMEILOR ANTREPRENOARE!

mai mult

ARHIVA NOUTATI


Untitled Document
 

Copyright © 2007 AFR - Toate drepturile rezervate